Wycieczka zawodoznawcza do Warszawy

W dniach 8-9.06.2015 r. uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Powiatowego Zespołu Szkół w Muszynie wzięli udział w wycieczce zawodoznawczej do Warszawy.

W programie przewidziane były warsztaty edukacyjne z zakresu nowoczesnych technologii stosowanych w gastronomii. Pierwszego dnia wycieczki odbyły się warsztaty produkcji cukierków karmelkowych z ciekawym wnętrzem w Manufakturze Cukierków na Nowym Świecie, natomiast następnego dnia warsztaty kulinarne z nowoczesnych technologii w hotelu Holiday Inn w Józefowie pod Warszawą i wizyta w tłoczni soków naturalnych „Gwiazda „ w Grójcu.

Poza programem edukacyjnym na uczniów czekało wiele atrakcji tj.: obiadokolacja w znanej restauracji na Krakowskim Przedmieściu, uroki Starówki Warszawskiej z nocnym, niepowtarzalnym klimatem, wizyta w restauracji, pokojach i na polu golfowym hotelu Holiday Inn. Udało się też wygospodarować nieco czasu na wizytę w Łazienkach Królewskich, wyjazd na XXX piętro Pałacu Kultury i Nauki, szybką marszrutę po galerii Złote Tarasy i odwiedzenie ZOO.