Wizyta zawodoznawcza w Hotelu „Perła Południa” w Rytrze

W dniach 19-20.03.2015 r. klasa I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych brała udział w wizycie zawodoznawczej w Hotelu „Perła Południa” w Rytrze w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce”

Odbywaliśmy nasz pierwszy staż w gastronomii na stanowiskach kucharza i kelnera .Chłopcy pięknie prezentowali się w białych koszulach jako kelnerzy obsługujący restaurację i bar, zaś dziewczęta chętnie uczyły się fachu kucharza pod okiem szefów kuchni i karczmy hotelowej przygotowując pyszne naleśniki, szaszłyki i inne cudeńka.

Wieczorem wraz z opiekunami, korzystaliśmy z atrakcji hotelu: basenu, sauny, siłowni. Zmęczeni , ale szczęśliwi wróciliśmy do domu z obietnicą, że chętnie tam zawitamy ponownie. Dziękujemy za cudownie spędzony czas organizatorowi, opiekunom oraz personelowi Hotelu „Perła Południa”.