TRIUMF NIEPODLEGŁEJ” i ” MARZENIE O WOLNOŚCI” na Królewskim trakcie

22 listopada 2018 roku w ZSG nr 2 w Krakowie odbyła się XV edycja Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych: „Stół pięknie nakryty – w drodze do Niepodległości”. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Karolina Franczyk z kl. IIIT (kat. kucharz) oraz Bartłomiej Jurczyński z kl. IIIT (kat. kelner- barman) pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych Małgorzaty Jarząb. Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu dania z cielęciny, aranżacji  stołu zgodnie z tematem przewodnim oraz przygotowaniu napoju bezalkoholowego. Prace uczniów oceniane były przez szerokie grono fachowców, znanych kucharzy-restauratorów, min. z Restauracji „Wierzynek”, Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników,  Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.  Potrawa przygotowana przez Karolinę o nazwie „TRIUMF NIEPODLEGŁEJ” oraz napój przygotowany przez Bartka „MARZENIE O WOLNOŚCI” otrzymały WYRÓŻNIENIE!

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w zgłębiania tajników sztuki kulinarnej!