W dniach 23-27 lutego 2015 roku w naszej szkole odbył się kurs Carvingu ” Modernizacja Kształcenia Zawodowego W Małopolsce”. W zajęciach wzięli udział uczniowie klasy 1 technikum, którzy byli zafascynowani poznaniem nowych i przepięknych metod rzeźbienia w owocach i warzywach.
Patrycja Jamrozowicz napisała”
„W pierwszych dniach kursu poznawaliśmy definicję i historię sztuki Carvingu jak również podstawowe rodzaje i typy narzędzi specjalnie do tego przeznaczonych. Na kolejnych zajęciach uczyliśmy się rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach np. w arbuzie i melonie a także rzeźbienie w warzywach takich jak dynia, marchew, burak, ogórek, rzodkiewka. Na sam koniec wykonywaliśmy dekoracje sztuki carvingu przez łączenie poszczególnych rzeźb. Wszyscy byliśmy zachwyceni i z chęcią uczestniczyliśmy w zajęciach. Kurs ten był bardzo przydatny i na pewno przyda nam się to w życiu.”